miercuri, 28 decembrie 2011

Oamenii au nevoie de oameni

Reprezentantii Centrului Comunitar pentru Romi, Babadag au participat la prima editie a Galei voluntarului tulcean, fiind impresionati de amploarea evenimentului, dar si de emotia participantilor la eveniment.

Vorbim despre gala si "meseria" de voluntar cu dna. Doina Fintina, coordonatorul Centrului Babadag.
"Voluntar nu poate fi oricine. Trebuie sa ai o anumita sensibilitate, sa-ti pese de oameni indiferent cine sunt ei. Imi place mie sa spun uneori: OAMENII AU NEVOIE DE OAMENI.
Multi dintre noi au uitat asta. In timp ce unii asteapta doar bani ca rasplata a muncii lor, bogatia mea sunt zambetele copiilor, cu bucuriile pe care reusesc sa le aduc, atat cat imi permit si pot. Si ce e mai frumos decat sa vezi un copil zambind,?
Cei care lucreaza cu copii stiu ca acestia te incarca cu energie pozitiva, te fac sa te simti tanar iar cand vezi rezultatele iti dai seama ca nu traiesti degeaba.
Ma bucur sa pot lucra cu copiii, caci doar acestia pot fi atat de sinceri, de frumosi, de curati.
Gala a fost un placut prilej de a invata unii de la altii cat de important este sa te dedici unei cauze, sa pui pasiune in lucrurile pe care le faci si, nu in ultimul rand, sa iubesti oamenii.
Viata asta e atat de frumoasa,  dar noi adultii o complicam. De ce oare?
Ma bucur sa declar azi ca rromisorii mei acum stiu sa zambeasca si isi doresc sa traiasca altfel decat parintii lor. Acesta este succesul meu."
La gala, tinerii romi din Babadag au transmis si un material video despre activitatea centrului, pe care il puteti viziona mai jos. Materialul a fost realizat de eleva Doina Bolohan, cls. a VI, Sc. Gen. "Constantin Brancoveanu" Babadag, voluntar CCIS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu