marți, 19 aprilie 2011

Centrul de Consiliere si Incluziune Sociala Babadag exista si e foarte activ!

Faptul ca am avut un proiect si acesta s-a incheiat nu inseamna ca la Babadag activitatile s-au finalizat!
Centrul de Consiliere si Incluziune Sociala din Babadag este foarte activ si, precum  ne declara doamna Doina Fintina, coordonatorul centrului "tot ce facem este real iar personajele principale sunt copii de etnie roma. Eu nu fac decat sa-i indrum si sa le multumesc ca vin in continuare la centru. De asemenea le multumesc mediatoarelor Nicoleta Ionascu, Simona Pintilie, Neghear Geambursi, Daniela Anastase si asistentului medical comunitar Laurentiu Tanase care raspund activitatilor initiate de noi, intelegand ca doar fiind aproape de copii si adulti pot sa le castige increderea si respectul."
Astfel, la sfarsitul anului 2010, copiii centrului comunitar s-au reunit si au realizat felicitari specifice perioadei de iarna si au invatat sa confectioneze sorcove.



La inceputul anului 2011, cu sprijinul reprezentantului Politiei Rutiere Babadag, dl. Ion Gheorghe, tinerii au invatat regulile de circulatie.
Astfel au invatat sa fie buni pietoni, sa circule corect pe strazi, sa evite accidentele, sa recunoasca semnele de circulatie.
La aceasta actiune au fost invitati sa participe si reprezentantii Consiliului Local Babadag si ai Consiliilor de administratie ale celor doua scoli din localitate, Scolile "Mircea cel Batran" si "Constantin Brancoveanu", respectiv dl. Avram Ion si dl. Bontoi Ion.

"Dupa ce am invatat cum sa circulam corect, ne-a venit ideea infiintarii a doua echipe de fotbal cu copii de etnie roma, elevi ai celor doua scoli" declara dna. Doina F. "Astfel am ajuns sa participam si noi la Cupa Martisorului, unde am jucat in deschiderea competitiei, primind diplome si premii. Echipa castigatoare a fost cea a elevilor romi de la Scoala nr. 3 Constantin Brancoveanu."a completat dna.Doina.


Va dorim succes in continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu