miercuri, 24 noiembrie 2010

La Babadag, avem printi si printese!

Duminica, 21 noiembrie 2010, la Babadag, era anuntata o mare petrecere mare.
Ceea ce nu stiau tinerii Centrului de Consiliere Babadag era faptul ca, pe langa diplomele de absolvire ce le asteptau cu mare nerabdare, echipa proiectului "Si tinerii romi vor sa invete!" le pregatisera o supriza suplimentara: un carnaval al tineri romi doar pentru ei!
Nu stim cand ati fost dumnevoastra, cei care ne cititi impresiile si realizarile, ultima oara, in preajma unor copii. Ceea ce stim este faptul ca noi, echipa de proiect, in aceasta duminica de sarbatoare ne-am simtit energizati, revitalizati, plini de sperante, increzatori in sansa acestor copii la un viitor mai bun.
Va propunem in cele ce urmeaza un exercitiu de imaginatie:
- imaginati-va ca va treziti maine dimineata, intr-o familie de "colorati", foarte numeroasa, descoperiti ca sunteti fata si aveti extrem de multe atributiuni de realizat in ziua in curs, aveti 10 ani si vi se poarta deja grija maritisului iar cat despre scoala si alte astfel de preocupari...
Suntem gata cu imaginatul?
Ei bine, draga Bombonica, caci asa te vom numi pe tine personajul nostru imaginar, ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Iata de ce proiectul nostru il consideram un mare succes: datorita efortului enorm al acestor tineri de a convinge adultii, familiile din care provin, societatea, ca vor sa faca ceva cand vor fi mari desi mediul din care vin nu le permite acest lucru!

Cat despre carnaval, nu va putem spune decat ca a fost ca-n povesti: cu print si printesa, cu personaje magice, cu baloane, muzica si foarte multa voie buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu