vineri, 19 august 2011

Sukar Luluze - la Saptamana Filmului Interetnic 2011

La invitatia Asociatiei Centrul European pentru Diversitate Tulcea - Centrul Eudivers, in data de 28 august 2011, Ansamblul Sukar Luluze din Babadag a urcat pe scena proiectului tulcean Saptamana Filmului Interetnic, ajuns la cea de-a 6-a editie.

"Acesti copii au avut ambitia de a se ridica mai presus de conditia lor si au acceptat sa faca ceva cu viata lor.......si au reusit." declara coordonatorul acestui grup artistc, doamna Doina Fintina.
"Tinerii au talent doar ca si noi trebuie sa avem incredere in fortele lor. Voi continua sa-i incurajez pe copii, sa-i sustin in afirmarea identitatii culturale, sa-si puna in valoare traditiile etniei, sa fac posibile iesirile lor pe scena, in sfera publica.Prin coregrafie si costume specifice copiii au fost onorati sa participe la acest festival deoarece au avut ocazia sa-si exprime prin dans bucuria de a fi xoraxaj si de a trai impreuna cu ceilalti in armonie, armonie ce da si imboldul de a participa la astfel de manifestari cultural-artistice. Promitem ca la editia urmatoare a festivalului vom pregati un dans specific xoraxajilor. Multumim tuturor celor ce ne sprijina in continuare. Multumesc parintilor acestor copii pentru ca au inteles ca si actiuni de genul acesta duc la integrarea acestora in societate.
Le multumesc copiilor pentru ambitia si seriozitatea de care dau dovada" a completat la finalul seratei doamna Doina Fintina.



Fotografii oferite de Eudivers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu