duminică, 24 octombrie 2010

Reflectare "obiectiva" a primului nostru spectacol din turneul "Si eu pot!" - Isaccea

Asociaţia Centrul de Informare, Consultanţă şi Promovare a Rro­milor Tulcea a organizat recent, la Casa de Cultură din Isaccea, un spectacol intitulat „Şi eu pot!”.
Programul a fost susţinut de ansamblurile artistice „Rromano Ilo” (Tulcea), „Şucar Luluze” (Babadag), „Aşii de treflă” (Isaccea) şi „Doruleţul” (Tulcea). În perioada următoare, spectacole similare vor fi organizate în co­munităţile de rromi din Niculiţel şi Ciucurova.
Evenimentul de care s-au bu­curat peste o sută de privitori a fost deschis oficial de către Elena Franga, consilier în cadrul Biro­ului Judeţean Pentru Rromi, dar mai ales manager al Proiectului „Şi tinerii rromi vor să înveţe!”.
Proiectul menţionat este finan­ţat de UE, prin Programul „Facilita­tea de Tranziţie 2007/ 19343.03.03 - Integrarea în socie­tate a tinerilor aparţinând mino­rităţilor şi grupurilor deza­van­tajate” - cu suma de 75.675 de euro.
Prin acţiunea de la Isaccea s-a urmărit susţinerea copiilor rromi în afirmarea identităţii culturale, punerea în valoare a tradiţiilor etniei, creşterea participării şi a vizibilităţii copiilor rromi în sfera publică, toate acestea urmând să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei de etnie rromă în ceea ce priveşte importanţa şi necesitatea promo­vării educaţiei. A fost un prilej pentru o participare grupată: autorităţi locale şi judeţene, cadre didactice, reprezentanţi ai Casei de Cultură Isaccea, mediatori so­ciali, şcolari şi sanitari din co­munităţile de rromi reprezentate şi de rromi din Babadag, Isaccea şi Tulcea.
Spre bună informare, ansam­blurile „Rromano Ilo” şi „Şucar Luluze” au fost înfiinţate, în baza proiectului menţionat, mulţu­mi­rile fiindu-i destinate profesorului Ştefan Coman, maestru coregraf.
Proiectul „Şi tinerii rromi vor să înveţe!” este implementat în comunităţile de rromi din Tulcea şi Babadag de către Asociaţia Centrul de Informare, Consul­tan­ţă şi Promovare a Rromilor Tulcea, în parteneriat cu Consiliul Local Babadag, Instituţia Prefec­tului Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Tulcea, derulându-se din 22 ianuarie a.c. pentru o perioadă de zece luni.



Sursa:
Cotidianul Obiectiv http://www.obiectivtulcea.ro/stirile-zilei/19176-proiectul-i-tinerii-rromi-vor-s-invee-etapa-isaccea.html 

Mai multe poze puteti vedea dand click aici

Spectacolul "Si eu pot!" - Isaccea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu